Jubileumfeest Scania Zwolle Jubileumfeest Scania Zwolle

Beeld: Eva Posthuma

Jubileumfeest Scania Zwolle

Een kleine twintigduizend belangstellenden hebben de open dag van vrachtwagenproducent Scania in Zwolle bezocht. De open dag werd gehouden omdat de Zwolse fabriek 50 jaar bestaat.

De bezoekers konden bij diverse onderdelen van de productie kijken. Bovendien waren er veel activiteiten voor kinderen. Waaronder een skelterbaan, een springkussen in de vorm van een Scania truck en een formule 1 game auto.

Bij het gebouw afleveringen vertrokken voortdurend trucks met bezoekers als bijrijder, voor een testrit over de testbaan. In de spuitboxen werden doorlopend demonstraties gegeven.

Aan de overkant van de weg, schuin tegenover de fabriek waren naast oldtimers ook een hele serie Limited Red Passion trucks te zien. De vele bezoekers konden genieten van een optreden van de Zwolse zanger Harm Wolters.  De eigenaren van de trucks vertrokken rond 17.00 uur in convooi weer richting de snelweg. De truckhoorns waren in verre omtrek te horen.

Voorafgaand aan de open dag was er aan de overkant van de weg een grote tent gebouwd, waar gasten en klanten van Scania waren uitgenodigd voor een “test and drive” om kennis te maken met de nieuwste generatie trucks. Er was een filmzaal en heus truckerscafé.

 

 

Kies voor een
perfect evenement
Kies voor
PBN-Music & events