SportGala Zwolle SportGala Zwolle

Beeld: DM Fotografie

Sportminnend Zwolle geniet tijdens SportGala Zwolle

De zesde editie van het SportGala Zwolle, georganiseerd door Sportief Zwolle, is zaterdagavond bezocht door zo’n 1.300 sportliefhebbers. Onder hen waren onder meer burgemeester Henk Jan Meijer, voetbaltrainer Art Langeler, schaatser Michel Mulder en tweevoudig Olympisch roei-kampioen Nico Rienks. Tijdens de ‘Zwolse sportverkiezing’ werden negen bronzen beelden uitgereikt.

De presentatie in het sfeervolle Landstede Sportcentrum was in handen van Frank Evenblij, die op karakteristieke wijze de avond aan elkaar praatte. De avond ging officieel van start met een spectaculaire innovatieve openingsact LED’s Have A Ball. Drie percussionisten gaven een korte en virtuoze percussieshow op traditionele Afrikaanse ‘dundus’. Daarbij maakten ze gebruik van drie enorme LEDballonnen die als slaginstrument diende. Bij elke slag en stoot lichtten de ballonnen kleurrijk op. Als klap op de vuurpijl eindigde de Percussionisten met een apotheose waarbij de ballen zelfs de zaal in gegooid werden. Het licht in de ballonnen reageerde op aanraking van het publiek. Onder begeleiding van energieke percussie, surften de ballonnen door de zaal, gestuurd door het publiek. Deze act was geheel in het teken van het thema ‘Bluefinger Grand Slam’.

Wethouder René de Heer openende het nieuwe sportjaar en hij riep de ondertekenaars van het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle naar voren. Aansluitend volgde de bekendmaking van de ‘Zwolse sportverkiezing’. Landstede Basketbal werd uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. Sportman van het jaar 2016 was karateka Dylan van Moerkerk, die in 2016 zijn Nederlandse titel prolongeerde en opzien baarde in het buitenland.

Anna van der Breggen werd uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Zij won onder andere goud en brons op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Vanwege een trainingskamp in Spanje was de wielrenster zelf afwezig, maar haar vader was present om het bronzen beeld in ontvangst te nemen. In de categorie sportcoach van het jaar ging de prijs naar Landstede Basketbal-coach Herman van den Belt. PEC 1910-atleet Luuk Peters werd beloond met de titel sporttalent van het jaar. En Bertus van der Weerd kreeg de prijs voor sportvrijwilliger van het jaar.

De prijs voor het sportiefste schoolinitiatief van 2016 ging naar de Ronald McDonald Actiedag van het Centre for Sports & Education en het Thomas a Kempis College, terwijl ‘Cycle4Girls’ van Cynthia Schultz en Marijn de Vries werd uitgeroepen tot het sportiefste ondernemersinitiatief. Ook mochten de e-hockeyers van Zwollywood Sticks een ‘Laurus-sportprijs’ in ontvangst nemen. Zij kregen de sportstimuleringsprijs. De zesde editie van het SportGala Zwolle werd afgesloten met een grandioze afterparty met DJ Hans Stroeve en Lienke Iburg

Video impressie van deze avond is hier te zien

 

 

 

Kies voor een
perfect evenement
Kies voor
PBN-Music & events