Introductie in showroom Wensink Zwolle Introductie van de Mercedes-Benz X-klasse

Beeld: DM Fotografie

Introductie in showroom Wensink Zwolle

Introductie van de Mercedes-Benz X-klasse, de eerste premium pick-up en presentatie van Dakar truck Zetros waarmee Johan Elfrink naar de Afrika Eco Race gaat in de showroom van Wensink Zwolle. Zie ook: klik hier

De nieuwe Mercedes-Benz X-Klasse is de eerste premium pick-up en brengt niet alleen het progressieve ontwerp van de opzienbarende Concept X-CLASS grotendeels over naar de serieproductie, het model biedt ook bijzonder veel mogelijkheden – van robuuste, terreinwaardige pick-up tot lifestyle- en gezinsauto. De X-Klasse verschuift de grenzen van het klassieke pick-up-segment. De traditionele eigenschappen van een middelgrote pick-up worden aangevuld met typische Mercedes-Benz eigenschappen als rijdynamiek, comfort, design, veiligheid, connectiviteit en uitgebreide individualiseringsmogelijkheden.

Tijdens de feestelijke presentatie bij Mercedes-Benz dealer Wensink in Zwolle werd de truck onthuld waarmee Johan Elfrink definitief mee gaat doen aan de Afrika Eco Race 2018, zijn nieuwe rallytruck, de Mercedes-Benz Zetros.

Johan sleutelde een aantal jaren aan de Zetros en dat kun je zien. De truck is bijzonder doordacht opgebouwd met veel leuke nieuwe details. Zo dient de luchttoevoer voor de motor die over het cabine dak loopt tevens goed voor het koelen van de inzittenden. Nieuw is ook dat Johan alle originele systemen zoals ABS en ESP heeft laten zitten op de Zetros. De meeste teams bouwen trucks op uit losse delen die ze overal vandaan halen. Daardoor werken de geavanceerde systemen dan niet, maar wij hebben uitsluitend originele Mercedes onderdelen toegepast. Daardoor functioneert alles zoals dat ooit bedacht is. Dat geeft vooral een stuk extra veiligheid” aldus Elfrink.

De truck ziet er bijzonder goed uit en met zijn stoere neus wordt dit een magneet voor fotografen en camera’s. Johan neemt met de stoere nieuwe truck mee aan de Afrika Eco Race die op oudejaarsdag in Monaco van start gaat. Vervolgens gaat de rally door Marokko, Mauretanië en Senegal. De rally eindigt op 14 januari bij de Senegalese hoofdstad Dakar aan het beroemde Lac Rose. In totaal zullen de deelnemers 6500 kilometer afleggen waarvan ruim de helft uit special stages bestaat.

 

 

Kies voor een
perfect evenement
Kies voor
PBN-Music & events