Grootste muzikale hardloop evenement van Nederland Muzikaal hardloop evenement

Grootste muzikale hardloop evenement van Nederland.

Zaterdag 11 juni is het weer zo ver, de Scania Zwolse Halve Marathon.  Het Halve Marathon Festival van Zwolle is groot sportief feest! Duizenden hardlopers doen hun best de 4 Engelse mijlen of de Halve Marathon te volbrengen. Langs de kant van het parcours zullen duizenden toeschouwers staan om de lopers aan te moedigen.

Het motto is dit jaar : “Door het Zwolse, Voor de Zwolse”.
In dit kader hebben we zoveel mogelijk Zwolse bandjes proberen te strikken in nauwe samenwerking met Hedon. We hebben meer podia dan ooit namelijk 32 stuks. Waarbij vrijwel elk podium voorzien is van een DJ om in de muzikale pauze van de band, de lopers wel continu te kunnen blijven voorzien van muziek. Op het Rode Torenplein staat als vanouds de Meander Bigband. Dit jaar echter in samenwerking met onze eigen Zwolse “Frank Sinatra” Jilles. Van Wijhe verf heeft in het kader van haar 100 jarig bestaan een eigen podium aan de ter Pelkwijkstraat met DJ Bob. Deze DJ is een neef van de huidige directeur van Van Wijhe. Scania komt met een warming-up programma voorafgaand aan de loop op het Lubeck-Loop-Plein.

Langs het parcours is eigenlijk voor elk wat wils te vinden; van dweilorkest, tot Hollandse muziek, tot BigBands, tot lange Drumsolo’s, tot gretige Rockbandjes enzovoort. Het TAK heeft een eigen podium met DJ’s (leerlingen van de school) voor haar schoolgebouw ingericht. Harm Wolters en Henri van Velzen zingen voor het eerst sinds lange tijd weer samen op de Zwolse Halve Marathon.

 

Kies voor een
perfect evenement
Kies voor
PBN-Music & events