Officiële opening Herman Brood Experience Officiële opening Herman Brood Experience

Beeld: Marijke Ripke

Officiële opening Herman Brood Experience

Voorafgaand aan de officiële opening was er al een Pre-Party voor geïnteresseerden, de eerste zakelijke Brood Klub heeft al plaatsgevonden en de winkel draait al sinds 14 april. Maar nu was dan de officiële opening, een waar feestje! Niet in de laatste plaats omdat in die korte tijd al inmiddels bijna 4.000 bezoekers zijn geweest.

Weduwe Xandra Brood, dochter Holly Mae en meerdere jeugdvrienden van Herman Brood. Ze waren deze Saturday Night, allemaal aanwezig bij de officiële opening van de Herman Brood Experience in Zwolle.
“Ik vind het een hele eer en op een prachtigere plek kun je het niet hebben”, zei Xandra Brood. “Ik vind het sowieso al mooi dat alles een beetje samen is. Dat je echt een beetje een inkijk krijgt in Hermans leven.”

Zwolle
Dat de Experience in Zwolle staat, vindt de weduwe van de kunstenaar mooi. “Zwolle is de plek waar Herman is geboren. Ik ben laatst met zijn oudste zus Elly naar zijn oude huis geweest en zijn lagere school. Dat is bijzonder om te zien, dat hij daar als klein jongetje heeft gelopen.” Of er in Amsterdam eenzelfde eerbetoon moet komen, weet Brood niet. “Ik denk dat het voor Zwolle wel echt leuk is. In Amsterdam is al zo veel. Ik denk dat het hier heel erg op z’n plek is.”

Muziek
De opening werd verricht door Johan Derksen, die vroeger veel optrok met de markante kunstenaar en muzikant uit Zwolle. Dat ging natuurlijk gepaard met veel live-muziek.
Bromance, de soul en bluesband van drummer Hans la Faille, speelde onder meer een aantal rocknummers van Herman Brood and his Wild Romance. Zwollenaar La Faille, ex-Sweet d’ Buster en Cuby and The Blizzards, is een oud-jeugdvriend van Herman Brood. Hun vriendschap gaat terug naar hun kinderjaren in de Zwolse Fuchiastraat.

Herman Brood Experience
De Herman Brood Experience zit sinds anderhalve maand aan de Blijmarkt, tegenover Museum De Fundatie. In het museum wordt de levenshistorie van de muzikant en schilder getoond. De nagedachtenis van de in 2001 overleden rockster en beeldend kunstenaar is verwerkt in het voormalige Cele-complex met veel schilderijen, oude privéspullen van Brood, allerhande Broodproducten en gadgets.

Ivo de Lange, eigenaar van de Herman Brood Experience en ook afkomstig uit de wijk Pierik, heeft jarenlang geijverd voor een eerbetoon in de geboorteplaats van zijn vriend en voormalig zakenpartner Herman Brood.

 

Kies voor een
perfect evenement
Kies voor
PBN-Music & events