Zwolse Wijnfestival 2017 Zwolse Wijnfestival

Beeld: DM Fotografie

Zesde Zwolse Wijnfestival op Grote Kerkplein

Lokale en internationale wijnspecialisten, wijnspeciaalzaken en wijnproducenten komen voor u als wijnliefhebber naar Zwolle voor het zesde Zwolse Wijnfestival. Wie van wijn houdt of er meer over wil weten, moet zondag 4 juni dus aanwezig zijn op het Grote Kerkplein.

Een wijntje proeven, je laten voorlichten over de druif en het maken van de wijn, of een masterclass volgen. Het kan allemaal op zondag 4 juni van 12.00 tot 20.00 uur op het Grote Kerkplein. Op het 6e Zwolse Wijnfestival staan verschillende wijnboeren, sommeliers, wijnbloggers en wijnconsultants. Organisator Arjan Broekman is eigenaar van grandcafé – wijnbar – restaurant “Het Wijnhuis”. Hij laat voor dit bijzondere evenement wijnkenners uit de hele wereld overkomen. Het is een ongekend mooi festival waar wijnimporteurs en wijnboeren van alles gaan vertellen en de meest bijzondere wijnen laten proeven. Het is in zes jaar uitgegroeid tot een zeer bekend en druk bezocht festival.

Binnenland en buitenland
Aan het festival werken lokale bedrijven mee zoals; Schuttelaar Wijnen & Chocolade, Restaurant Zo Xander, Wijnkopers Henri Bloem, Koffie/Wijnbar Hier & Daar, bistro Bonne Femme, restaurant Taiwan, Wijnbar in den Hoofdwacht, restaurant de Koperen Kees, Brasserie het Vliegerhuys, restaurant Bluefinger. De masterclasses worden verzorgd door wijnproducenten uit het buitenland.

Masterclasses
Tijdens het festival worden 6 masterclasses gegeven:
Dr. Ariff Jamal uit Beaune Bourgogne Frankrijk.
Een van de grootste kenners en beste proevers, maar ook een van de meest gewaardeerde personen in de  internationale Wijnwereld. Hij geeft een masterclass  over het verschil tussen biologische en traditionele wijnen.
Tijd: 12.00 tot 14.00 uur en 15.00 tot 17.00 uur (maximaal 100 plaatsen beschikbaar per sessie)

Ernst Loosen van Weingut  Dr. Loosen uit Bernkastel Duitsland.
In de wijnmakers wereld behoort deze man absoluut tot de top Hij verteld over zijn eigen wijngaard en over zijn wijnen die behoren tot de top van de wereld.
Tijd: 12.00 tot 14.00 uur en 15.00 tot 17.00 uur (maximaal 40 plaatsen beschikbaar per sessie)

Ales Kristancic van MOVIA uit Dobrovo, Slovenië.
Een masterclass over natuurlijke wijnen die zijn gemaakt zonder toegevoegde sulfiet. MOVIA is lid van de Renaissance des Appellations en zeer kundig op het gebied van de biodynamisch.  Website: www.movia.si
Tijd:12.00 tot 14.00 uur en 15.00 tot 17.00uur (maximaal 40 plaatsen beschikbaar per sessie)

Deze masterclasses kosten € 22,50 p.p. en u kunt zich vanaf 6 maart inschrijven bij het Wijnhuis.
Of via info@wijnhuiszwolle.nl

Verdere informatie 

De toegang voor het festival is gratis. U kunt op het festival met munten betalen, deze zijn verkrijgbaar op het festivalterrein.

Partners van Wijnfestival Zwolle.

PBN- music & events
Van Lanschot Bankiers
Van Nieuwenhuijse Volvo

 

Kies voor een
perfect evenement
Kies voor
PBN-Music & events